Geschiedenis

Het begon allemaal in 1955…….!Dhr. A.W. Heijnen sr startte het bedrijf met compagnon. Deze ontbonden de samenwerking in 1957 en Metaaldraaierij & Machinereparatie A.W. Heijnen bestond met één eigenaar in de Josephstraat te Rotterdam.

Na wat kortstondige verblijfslokaties aan o.a. de Mathenesserweg en de Overschieseweg in Rotterdam werd in 1962 de lokatie aan de Bokelweg 22 te Schiedam in gebruik genomen. Een lokatie langs de toen nog niet aangelegde A20, waarboven de gehele familie woonde zodat dag en nacht aangebeld kon worden.

In 1973 werd de toenmalige rechtsvorm omgezet in een besloten vennootschap en Machinefabriek & Metaaldraaierij A.W. Heijnen BV werd een feit.

In 1986 werd het team versterkt met beide zonen J.M. Heijnen en A.W. Heijnen jr. In 1997, na 43 jaar ondernemersschap, besloot A.W. Heijnen sr zijn werkzaamheden over te dragen aan de beide zonen.

Op 1 januari 1998 werd het bedrijf voorgezet in Machinefabriek Heijnen vof, welke na 3 jaar, op 1 januari 2001, werd omgezet in een besloten vennootschap en dat resulteert in de huidige Machinefabriek Heijnen BV. Bijna 60 jaar vakmanschap van de bovenste plank. Een klein familiebedrijf met in totaal 4 werknemers op een goed bereikbare locatie.

Machinefabriek Heijnen BV is een toeleverancier voor de industrie en houdt zich bezig met het vervaardigen, bewerken en repareren van ferro en non-ferro machineonderdelen, alsmede machinereparatie en reparatielaswerk voor de industrie.

We noemen bijvoorbeeld de aandrijftechniek, de chemie, de kranenbouw, de scheepvaart, de grafische industrie en de pomprevisie en verder daar waar machines en onderdelen van machines zijn.

Sinds jaar en dag zijn wij met trots werkzaam voor gerenommeerde bedrijven waarmee wij al tientallen jaren een goede relatie hebben. Daarnaast zijn kleine klanten ons ook veel waard, omdat wij als klein bedrijf goed weten dat je niet overal terecht kan. Door de jaren heen hebben wij een vertrouwd netwerk van leveranciers opgebouwd waar wij goed mee uit de voeten kunnen. Onze kwantiteit is zeer uitgebreid, zodat uitbestedingen tot een minimum beperkt kunnen worden.

Onze materiaalvoorraad is groot en divers om eventuele spoedige productie en korte levertijden het hoofd te kunnen bieden.
Wij produceren in o.a. staal, rvs, brons, aluminium, messing, gietijzer en kunststof.

Uw aanvraag c.q. opdracht wordt efficiënt en met de grootste zorg uitgevoerd. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van ons kwaliteitsmanagementsysteem NEN-EN-ISO 9001 : 2008, welke wij in december 1999 voor het eerst mochten ontvangen van Lloyd’s Register Quality Assurance. Een mijlpaal in de jarenlangegeschiedenis van het bedrijf. Wij verzekeren U onze kwaliteit en kwantiteit bij een eventuele behoefte verder uit te breiden en het ISO systeem te beheren zodat de kwaliteit ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

In maart 2011 zijn wij na 49 jaar dan toch verhuisd.

We blijven in de Spaanse Polder, alleen nu in het Rotterdamse deel.

Komt U gerust eens langs op onze nieuwe locatie.

Wij heten U bij voorbaat WELKOM!